"Časte" se Kosor i Vojković: Tko je beskrupulozan i pohlepan, a tko plejboj koji naganja curice?

"Časte" se Kosor i Vojković: Tko je beskrupulozan i pohlepan, a tko plejboj koji naganja curice?

Tekst: J.C.
Foto: Damjan Tadić / Cropix

VELIKA svađa Darinka Kosora i Hrvoja Vojkovića napokon je, čini se, zaključena. Vojković je istupio iz HSLS-a, a uskoro će vjerojatno i biti smijenjen s čela Croatia osiguranja. Njih dvojica nedavno su se sastali u društvu zajedničkih prijatelja "da se rastanu kao ljudi", ali i dalje jedan za drugog nemaju lijepu riječ.

"Vidjeli smo se neku večer, kod zajedničkih prijatelja, nismo si vjerovali oko dolaska u Otvoreno, pa smo se dogovorili da se navečer nađemo, kako onaj drugi ne bi 'klisnuo' na HTV", rekao je Vojković za Večernji list i dodao kako su u svom "oproštajnom razgovoru" najmanje pričali o svemu što se između njih događa u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo se više pomiriti. Jedino da je rat i da mi spasi život", kaže Vojković koji svog bivšeg prijatelja, s kojim se zbližio 2000. godine, a kasnije postao i krsni kum njegovom djetetu, danas naziva "pohlepnim beskrupuloznim, opsjednutim svojom veličinom, dvoličnim, čovjekom koji želi disciplinirati sve".

"No, Kosor i ja se jako razlikujemo, on na svijet gleda isključivo materijalno, pohlepan je, a meni to nije jedino i najvažnije...", kaže Vojković. Ni Kosor mu nije ostao dužan: "Ja da sam materijalist, ja koji sam sve u životu krvavo stekao svojim poduzetništvom i rukama, koji nije čitav život zarađivao s državnih jasli, koji predsjeda HSLS-om kao volonter, bez kune nadoknade, a on, koji je do prije par mjeseci imao 70.000 kuna plaće, koji ima stanove, kuće, vikendice, jahte, sve u množini, nije materijalist... pa on je 'materijalni Buda'".

"Prestali smo se družiti iz jednostavnog razloga što sam ja obiteljski čovjek, a Hrvoje se rastao i počeo je noću izlaziti s curicama od 20 godina... ja se, jednostavno u tom 'životnom stilu' nisam mogao vidjeti. Pa, nismo mi privatni neprijatelji, niti 'talijanski kumovi', ja sam postao predsjednik stranke, Hrvoje je postupio suprotno statutu stranke i ja sam ga želio smijeniti s funkcije potpredsjednika, nisam ga želio izbaciti iz stranke, mogao je ostati, no pobjegao je", kaže Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara