Čavić: Pokušaj ukidanja RS mogao bi dovesti do referenduma

U PRIOPĆENJU ureda predsjednika Republike Srpske Dragana Čavića u nedjelju upozorava se da bi svaki pokušaj ukidanja RS mogao dovesti do referenduma kojim bi srpski entitet "samostalno" odredio svoj put.

U priopćenju koje je uslijedilo u povodu izjave Visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna u jučerašnjim Nezavisnim novinama kako ne isključuje mogućnost ukidanja RS, podsjeća se da "RS nije dar međunarodne zajednice" nego ravnopravni sudionik Daytonskog sporazuma kojim je priznata kao entet u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je točna ova antidejtonska izjava visokog predstavnika u BiH, to je prigoda da predsjednik RS upozori visokog predstavnika da bi svaki pokušaj ukidanja RS mogao dovesti do referenduma u RS kojim bi RS samostalno odredila svoj put", kaže se u priopćenju iz ureda predsjednika RS Dragana Čavića.

U priopćenju se naglašava da cjelovitost Bosne i Hercegovine osigurava njezino utemeljenje na dva entiteta te da bi svaki pokušaj nasilne promjene ovog sustava mogao prouzročiti krizu, pa čak i raspad BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara