Cavtat: Predsjednici za jačanje suradnje u JI Europi

REGIONALNA suradnja prioritetni je zadatak zemalja JI Europe žele li postati poželjni partneri Europskoj uniji zajednička je ocjena najviših političkih dužnosnika zemalja regije koji u četvrtak sudjeluju na prvom regionalnom ekonomskom forumu u Cavtatu.

Na Forumu su uvodno govorili predsjednik Republike Stjepan Mesić, te njegove kolege iz SCG i Makedonije Svetozar Marović i Boris Trajkovski te predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Mesić smatra da se ta suradnja mora odvijati na bilateralnoj i multilateralnoj osnovi, ali na temelju punog suvereniteta svake pojedine države.

Marović drži da se zemlje regije više ne trebaju baviti prošlošću, nego politikom "pružene ruke graditi bolju budućnost za sve građane". S tim se ocjenama slaže i Trajkovski koji je naglasio da je razdoblje konflikata "završilo, a razdoblje suradnje nastupilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić istaknuo je potrebu koordiniranog djelovanja zemalja JI Europe kao bi se promijenio ugled regije.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara