CBS-ova reporterka prvi put progovorila o zlostavljanju u Egiptu: "Silovali su me rukama"

CBS-ova reporterka prvi put progovorila o zlostavljanju u Egiptu: "Silovali su me rukama"

Screenshot: CNN, CBS

CBS-OVA reporterka Lara Logan koja je sredinom veljače brutalno napadnuta i zlostavljana u Kairu, po prvi put je progovorila o svemu što je proživjela u kratko vrijeme otmice dok je snimala prilog za emisiju "60 minuta" CBS-a na glavnom kairskom trgu.

Logan i njenu ekipu u jednom je trenutku na Tahrir trgu okružilo dvjestotinjak ljudi, a zatim su nju odvojili od ostatka njene ekipe te je seksualno zlostavljali i tukli dok je nije spasila grupa žena i egipatskih vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
39-godišnja Logan ovaj se mjesec vratila na posao a nedjeljna emisija "60 minuta" donosi opširan intervju s njom u kojemu će opširno opisati sve što joj se dogodilo u Kairu. Kraći dio njenog intervjua već je objavljen.

Kako javlja New York Times kojemu je dala kraći intervju, Logan je mislila da će umrijeti nakon što su je počeli zlostavljati. Prema njenoj procjeni u napadu na nju i njenu ekipu sudjelovalo je 200 do 300 muškaraca.

"Strgnuli su mi odjeću, tukli me po cijelom tijelu i neko vrijeme silovali rukama", rekla je Logan koja je spašena nakon oko 25 minuta tijekom kojih je mislila da će umrijeti. Bilo je to na dan pada kada je Kairo slavio jer se očekivalo da će pasti Mubarakova vlada. Na trgu se slavilo, a Logan je razgovarala s Egipćanima, atmosferu je usporedila kao da je na Super Bowlu, a okupljeni na Tahrir trgu su se željeli fotografirali s "američkim novinarima". U jednom trenutku jedan od kamermana čuo je kako netko u blizini govori da bi reporterki želio skinuti hlače, a odmah potom jedan od članova tima rekao je kako moraju odmah otići. "U tom trenutku gomila je nahrupila na mene", priča Logan.

"Bili su nemilosrdni"

Gomila je odvojila Loganicu od ostatka ekipe koji su bespomoćno gledali kako im se gubi iz vida, no uz nju je još neko vrijeme bio tjelohranitelj, koji nije mogao sam protiv više stotina pobješnjelih muškaraca. "I nekoliko dana kasnije osjećala sam bol u ruci. Shvatila sam da je to zato što sam grčevito držala za ruku tjelohranitelja", priča Logan koja je priznala da su je silovali rukama no više detalja nije htjela otkriti.

"Ono što me zaprepastilo jest njihova nemilosrdnost. Stvarno su uživali u mojoj patnji i boli. Kao da ih je to poticali da budu još nasilniji", ispričala je Logan NY Timesu.

"Nisam zaslužila drugu šansu"

CBS otkriva još neke detalje, Logan je na životu održala pomisao na njeno dvoje male djece, no nakon što se vratila u SAD mislila je da ih je iznevjerila zbog toga što joj se dogodilo u Kairu te je čak razmišljala da ih udalji od sebe. "Kad sam vidjela svoju djecu nakon povratka, činilo mi se da sam dobila drugu šansu koju nisam zaslužila", prenosi CBS  njene riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara