CD Učilica: Proglasiti "Dan borbe protiv neznanja"

OVOGODIŠNJI INFO 2004. (međunarodni sajam informacijskih tehnologija, telekomunikacija i novih medija) koji se od 9. do 13. studenoga održava na Zagrebačkom velesajmu bogatiji je za akciju proglašenja "Dana borbe protiv neznanja" koji bi se trebao obilježavati 1. listopada.

Riječ je o akciji koju je pokrenula CD Učilica - školsko pomagalo učenicima osnovnih škola koje je u potpunosti usklađeno s nastavnim planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i koje se provodi u znanstveno-obrazovnom programu HTV-a, priopćeno je iz CD Učilice.

Po riječima osobe zadužene za javnost toga projekta Ivana Matića, akcija je jučer započela prikupljanjem potpisa i u nekoliko prvih sati projekt je izazvao veliko zanimanje javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako su, kako je dodao Matić, svoje potpise za uspjeh akcije dale i mnoge osobe iz hrvatskog javnog i političkog života, uz ostale Miroslav Ćiro Blažević, Zoran Primorac, Kristijan Ugrina.

Projekt je podržao i Savjet Učilice kojega sačinjavaju akademici Josip Bratulić, Vladimir Devide, Ivan Šugar, Neven Hrvatić i Marijan Bušić, zatim izdavač i nositelj autorskih prava za CD Učilicu tvrtka Markot.tel, Udruga ravnatelja osnovnih škola, Hrvatski crveni križ i drugi.

CD Učilica školsko je pomagalo koje se sastoji od više od 35.000 pitanja iz obaveznog školskog gradiva i jedina je hrvatska interaktivna igra za učenje i provjeru znanja za učenike osnovnih škola s pozitivnim stručnim mišljenjem Zavoda za školstvo Republike Hrvatske, podsjeća Matić u priopćenju.

"Bez ulaganja u obrazovanje naših najmlađih naraštaja nema napretka ove zemlje, oni su neiskvareni dio hrvatskog naroda i onaj tko je to prepoznao želi dobro ovom narodu i ovoj državi", argumentirao Ćiro Blažević podržavajući proglašenje "Dana borbe protiv neznanja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara