"Čedo kvisling" priželjkuje koaliciju s Borisom Tadićem

"Čedo kvisling" priželjkuje koaliciju s Borisom Tadićem

SRBIJA na izvanrednim parlamentarnim izborima mora dobiti vladu koja će nastaviti reformirati i transformirati zemlju, kaže Čedomir Jovanović koji je ponudio dogovor Borisu Tadiću.

Jovanović je na konferenciji za novinare kazao kako nakon izbora treba omogućiti nastavak politike Zorana Đinđića i dodao kako će to biti prioritet njegove Liberalno-demokratske partije, javlja agencija Beta.

Predsjednik LDP-a smatra kako iza raspisivanja izvanrednih izbora stoji "čvrst dogovor" između Vojislava Koštunice i vođe radikala Tomislava Nikolića, te je stoga ponudio dogovor svim strankama koje imaju zajednički cilj. Jovanović se zbog svoje politike, posebno stava oko Kosova, i sam našao na meti napada, koji nisu bili samo političke prirode. Za vrijeme nedavnih nereda u Beogradu, prosvjednici su pokušali napasti stan u kojem "Čeda izdajnik" (kako su ga prozvali zbog proeuropske politike) živi sa svojom obitelji, u čemu ih je spriječila policija.

"Bit ćemo odlučni čuvari europske vrijednosti", kaže Jovanović i ističe kako njegova stranka inzistira na zaključivanju suradnje s Haškim sudom, potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, nastavku ekonomske reforme, te konačnom završavanju privatizacije i uspostavljanju nove politike prema Kosovu koja neće ignorirati realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim razgovarati s onim strankama koje su u prošlosti griješile i pomoći im da se isprave i ne ponove pogreške", kazao je Jovanović i nastavio: "Odnosi LDP-a i Demokratske stranke ne smiju opteretiti građansku, europsku, političku scenu u Srbiji. Boris Tadić i ja moramo imati snage pružiti odgovore na tu, ne toliko kompliciranu koliko previše osobnu situaciju koja opterećuje odnose dvije stranke". Predsjednik LDP-a također je istaknuo kako u narednom razdoblju vidi priliku za definiranje normalnih odnosa s Tadićevim DS-om.

"Prerano je da bi govorili o formiranju koalicija, ali LDP nikad nije bila prepreka za dogovor koji podrazumijeva jasne ciljeve", kaže Jovanović i napominje kako "nema europske vlade bez LDP-a".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara