Čedomir je obitelj ubio sjekirom. Nakon pokolja je sa susjedom pričao o vremenu

Čedomir je obitelj ubio sjekirom. Nakon pokolja je sa susjedom pričao o vremenu
Foto, Video: Dino Stanin/PIXSELL

JUČER je u Sukošanu u jutarnjim satima došlo do stravičnog trostrukog ubojstva, a ubojica si je na kraju oduzeo život. 

62-godišnji Čedomir Keran je oko devet sati ujutro ubio svoju 65-godišnju sestru, Zvjezdanu Obrovac, njezinog sina, 37-godišnjeg Darka Obrovca, te sestrinu svekrvu koja je imala 81 godinu. 

Nećak Darko mu je otvorio vrata, a on ga je na ulazu zatukao tupim predmetom, dok je sestru i njezinu svekrvu ubio u njihovim krevetima. 

Pobio sestru i njezinu obitelj pa razgovarao sa susjedom o vremenu 

"Hladnije je danas nego jučer", rekao je ubojica susjedu svoje sestre Zdravku Brkiću, netom nakon što je pobio obitelj, javlja Zadarski.hr

Dodaju i kako policija još nije otkrila koji je tupi predmet bio oružje ubojstva, ali neslužbeno doznaju kako je obitelj ubijena sjekirom i čekićem. 

"Rekao sam mu da je ipak danas hladnije" odgovorio je susjed Zdravko, prenosi Zadarski koji je s njim razgovarao. 

"Nosio je u rukama plastičnu kesicu. Ne znam što je bilo u njoj, možda konop, ali on je izgledao kao i svako jutro. Djelovao mi je potpuno normalno. Nikad ne bih rekao niti naslutio da je nešto takvo učinio. Nakon što smo se pozdravili, Čedo je otišao do svoje druge kuće i nešto tu sitno obavljao", rekao im je. 

Nakon ubojstava otišao popiti kavu u obližnji kafić

Susjed im je ispričao i kako je Čedomira Kerana poznavao godinama. 

"Uvijek je, a znam ga godinama, bio dobar i normalan. Nije odskakao ni po čemu. Ja sam ga trenirao i bio je kao i svaki drugi dječak. Prije mjesec dana otišao je u mirovinu i od tada se bavio poljoprivredom. Volio je raditi, posebno s rukama", ispričao im je susjed.

Keran se pak nakon ubojstava i kratkog razgovora sa susjedom ubijenih zaputio na kavu u obližnji kafić.

"Bio je kao i svaki dan, isti. Ništa nismo primijetili", rekli su u kafiću.

Keran je prije nego što je popio kavu nazvao susjedu kojoj je rekao što je učinio. "Ubio sam ih. Napravio sam sranje. Zovi policiju", priznao je. 

Susjeda koja je bila u Zagrebu je potom nazvala sina, a on drugog mještanina koji je o svemu obavijestio policiju. 

Nakon popijene kave Čedomir Keran se zaputio u obližnje polje i izvršio samoubojstvo. 

Takav zločin se ne pamti u Sukošanu

Zadarski.hr je razgovarao s mještanima koji su im rekli kako ovakvo ubojstvo ne pamte. 

"Nitko nije ulazio u kuću prije policije. Nitko se nije usuđivao.Mjesto ne pamti ovakav zločin. Bilo je kod njih svađa ali nikad fizičkih obračuna. Sestra je također bila ugodna ženica. On je bio ugodan iako je imao tragičnih situacija u obitelji. Majka mu je počinila suicid, a sestra se također ubila", ispričali su im mještani. 

"Supruga mu je već duže vrijeme s kćeri u Zagrebu na terapijama. Sin mu je navodno spavao u prizemlju stare kuće gdje mu je živjela sestra dok mu je otac krenuo u pohod na ukućane na gornjem katu. On ništa nije čuo, a ni drugi mještani. Sve je bilo tiho. Strašno! Njegov nećak se ubrzo trebao ukrcati na brod. Navigavao je", dodali su. 

Tijela stradalih na obdukciji 

Mještani Sukošana su ispričali i kako moraju organizirati sahranu i financijsku pomoć obitelji. 

"Sada ne znamo što ćemo! Moramo organizirati sprovod i financijsku pomoć obitelji. Ne znamo hoće li uopće zvoniti zvona crkve jer je u pitanju ubojstvo i samoubojstvo. Ništa ne znamo u šoku smo. Sve moramo organizirati", rekli su. 

Glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin, je potvrdila kako su tijela stradalih na obdukciji nakon koje će se više znati o oružju ubojstva, piše Zadarski. 

Dodaju i kako je prema informacijama iz policije Keran u polju iznad Sukošana počinio kombinirano samoubojstvo. Vezao si je omču oko vrata te u sebe pucao automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao. Na licu mjesta je ostavio i oproštajno pismo u kojem se obratio obitelji, ali nije naveo razlog ovog monstruoznog čina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara