Čehok prekjučer bio s Dalićem i Thompsonom, danas osuđen na dvije godine zatvora

Čehok prekjučer bio s Dalićem i Thompsonom, danas osuđen na dvije godine zatvora
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/ Pixsell

PRIJE dva dana je slavio osvojeno srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u društvu izbornika Dalića i Marka Perkovića Thompsona, a danas je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok nepravomoćno osuđen na dvije godine zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženog Davora Patafte koji je zbog poticanja na zlouporabu položaja osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Osim njih na djelomično uvjetnu kaznu od godine i pol osuđena je i članica uprave Pataftinih tvrtki Narcisa Huljev koja će u zatvoru provesti devet mjeseci, a ostatak na uvjetnoj slobodi. Huljev, osim toga, mora platiti i kaznu od 450.000 kuna. 

Čehok i ostali proglašeni su krivima za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama te malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti oko upravljanja varaždinskim aerodromom. Istovremeno Čehok je oslobođen za prvu točku optužnice da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtki dao posao zbrinjavanja otpada.

Prema tvrdnjama iz Uskokove optužnice navodne nezakonitosti kojima je Varaždin oštećen za 14 milijuna kuna događale su od kraja 2007. do sredine 2011.

Osim Čehoka, Patafte i Narcise Huljev, Uskok je teretio Tomislava Kezelja i Hrvoja Vojvodu koji su oslobođeni te tri Pataftine tvrtke.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju 2014. dao ostavku na gradonačelničku dužnost, iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je proveo više od mjesec i pol dana.

Riječ je o optužnici koja je, iz drugog pokušaja, potvrđena u prosincu 2012. nakon što je Uskok detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela. Optužnica je, međutim, ponovno mijenjana i u svibnju ove godine kada je Uskok odustao od optužbi za udruživanje, a smanjen je i iznos moguće štete koja se u prvoj optužnici procjenjivala na gotovo 50 milijuna kuna.

Prije dva dana slavio s Dalićem i Thompsonom

Čehok je, podsjetimo, ogranizirao doček Zlatku Daliću u Varaždinu, a na dočeku je nastupao Marko Perković Thompson.

"Mi smo unaprijed najavili da će pjevati Marko Perković. Oni koji ga nisu htjeli slušati nisu pjevali, a oni koji su htjeli jesu. Meni je bedasto da se moramo očitovati o tome, ako je kapetan zaželio da pjeva Thompson, ovo je njihov dan i njih se dočekuje pa ne vidim problem da pjeva. Thompson i Dalić se dugo poznaju. Mogu tvrditi da je Marko Perković čovjek koji mrava ne bi zgazio. Miran, introvertiran čovjek koji nikome neće naštetiti", komentirao je Čehok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara