Čekajući radove graditelji Pelješkog mosta registrirali novu djelatnost - prijevoz brodicama

Čekajući radove graditelji Pelješkog mosta registrirali novu djelatnost - prijevoz brodicama

Tekst: I. Ćimić
Foto: Arhiva

TVRTKA Viadukt, koja je angažirana na radovima za izgradnju Pelješkog mosta, ovih je dana najavila izvanrednu skupštinu društva na kojoj će se odlučivati o promjeni djelatnosti društva.

Linijski javni prijevoz

Tako će se građevinska tvrtka iz Zagreba u budućnosti baviti javnim prijevozom u linijskom obalnom i međunarodnom pomorskom prometu kao i  privezom i odvezom brodova, jahti, ribarskih, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata. Budući da je Viadukt još 2008. godine kupio trajekt Žigljen za potrebe izgradnje Pelješkog mosta, a da su radovi na mostu odgođeni, odnosno usporeni, mnogi su pomislili kako će Viadukt kupljeni brod sada iskoristiti za prijevoz putnika na nekoj od lokacija uz jadransku obalu. No, iz Viadukta kažu kako to, barem za sada, nije točno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do sada je u pomorsku opremu za izgradnju Pelješkog mosta uloženo preko 110 milijuna kuna. Kako je Viadukt  vlasnik opreme, tako je sukladno zakonskim propisima potrebno registrirati tvrtku i za one djelatnosti koje pokrivaju upotrebu te opreme", objasnio je predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić pojašnjavajući kako je njegova tvrtka inicirana potrebama opreme za gradnju Pelješkog mosta zapravo napravila strateški iskorak u području pomorskih radova.

Planira se i remorker

"U tu svrhu je u brodogradilištu 3. maj izgrađena nova plovna dizalica nosivosti 750 t na barži nosivosti 6.300 tona. Također kupljen je i trajekt Žigljen u svrhu pomorskog transporta vozila, strojeva i materijala. Planira se i kupnja remorkera", pojasnio je Mikulić na kraju.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara