Čelnice SSSH-a otputovale na kongres ICFTU-a u Japan

PREDSJEDNICA Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović i potpredsjednica SSSH Ana Knežević otputovale su danas u japanski grad Miyazaki, gdje će sudjelovati u radu 18. Svjetskog kongresa Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata (ICFTU), priopćio je SSSH.

Na kongresu od 5. do 10. prosinca, čije je geslo "Globalizacija solidarnosti - izgradnja globalnog sindikalnog pokreta za budućnost", sudjelovat će više od 700 zastupnika iz 234 organizacije udružene u ICFTU.

Središnje je pitanje skupa ujedinjenje međunarodnog radničkog pokreta s ciljem stvaranja nove međunarodne sindikalne organizacije koja će povezati ICFTU i Svjetsku konfederaciju rada (WCL), kao i demokratske sindikalne središnjice koje ne pripadaju ni jednoj od te dvije krovne organizacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesna Dejanović će na pretkongresnoj konferenciji za sindikalne središnjice iz srednje i istočne Europe govoriti o sindikalnim integracijama, reformi i razvoju sindikata u Hrvatskoj, te djelovanju sindikata u uvjetima globalizacije.

"Žestoko se protivimo globalizaciji koja umanjuje radnička prava i sigurnost radnih mjest, potkopava obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, guši i negira demokraciju. Tražimo globalizaciju po mjeri čovjeka", naglasila je Dejanović pripremajući se za odlazak na kongres.

ICFTU predstavlja 148 milijuna radnika organiziranih u 234 sindikalne središnjice iz 152 zemlje svijeta. SSSH je član ICFTU-a od 1996. godine, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara