Čelnici Istarske županije o rezultatima u ovoj godini

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić ocijenio je danas da je Istru ove godinu obilježila dobra suradnja županijskog Poglavarstva s Vladom i Uredom predsjednika Republike i to, kako je rekao, "nakon višegodišnjih problema" u tim odnosima, ne samo devedesetih, već i početkom 2000. godine".

"Prema svim pokazateljima ove se godine ta suradnja može ocijeniti uspješnom, iskrenom i otvorenom koja je urodila konrektnim rezultatima", kazao je istarski župan na svečanom prijemu koji je zajedno s predsjednikom Skupštine Istarske županije Stevom Žufićem priredio u porečkoj Istarskoj sabornici u povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjetio je kako su upravo ove godine potpisana dva ugovora od iznimne važnosti za razvoj Istarske županije i to ugovor o izgradnji nove bolnice u Puli te ugovor o osnivanju tvrtke "Brijuni-Rivijera". Upravo iz tog razloga Jakovčić je izrazio nadu da će sljedeća godina, bez obzira na promjenu vlasti, biti na tragu 2003. godine, ispunjena suradnjom te realizacijom projekata i programa koji su dogovoreni, potpisani i utvrđeni s Račanovom vladom.

To je jamstvo, smatra Jakovčić, da će realizacijom tih projekata, kao što je dovršetak izgradnje Istarskog ipsilona, sve institucije u Istri i svi gospodarski subjekti doživjeti napredak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdivši da je Istarska županija prema svim gospodarskim pokazateljima ove godine bila jedna od najuspješnijih hrvatskih regija, predsjednik Skupštine Istarske županije Stevo Žufić rekao je kako vjeruje da će nova Sanaderova vlada učiniti sve u cilju pridruživanja Hrvatske EU, što je trajno opredijeljenje hrvatske države.

Međutim, dodao je, od vlade očekujemo da će poduprijeti sve projekte koje je Istarska županija započela s Račanovom vladom, a sve na dobrobit građana Istre, a time i cijele Hrvatske.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara