Čelnici kosovskih Srba uz Đinđića, albansko vodstvo još šuti

JUČERAŠNJE izjave premijera Srbije Zorana Đinđića da Kosovo kroči putem neovisnosti i njegov poziv za početak razgovora kojim bi se taj proces spriječio pobudili su u petak reakcije razjedinjenih čelnika kosovskih Srba, a albansko vodstvo još se nije oglasilo o toj izjavi

Kako piše prištinski dnevnik na albanskome ´Zeri´, čelnica kosovskih Srba Rada Trajković i jedan od vodećih čelnika Momčilo Trajković podzravili su stajališta Đinđića.

Oni su zatražili što hitniji početak razgovora o konačnom statusu Kosova u kojima bi sudjelovali i predstavnici kosovskih Srba. To dvoje srpskih čelnika, koji su u sukobu sa zamjenikom srpskog premijera Nebojšom Čovićem, predsjednikom Koodinacijskog odbora Beograda za Kosovo i jednim krilom srpske koalicije ´Povratak´, izjavili su da su protiv promjene granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Politički protivnik Rade Trajković i Momčila Trajkoviča, inače čelnik iz sjevernog djela Kosova Oliver Ivanović izjavio je da je neovisnost Kosova samo iluzija i težnja albanskih čelnika Kosova kojima žele skrenuti pozornost građana Kosova od stvarnih problema.

Predstavnici kosovskih institucija i albanski politički čelnici nisu se oglasili u vezi izjave Đinđića koji je u četvrtak rekao da ´treba zaustaviti proces pretvaranje Kosova u državu´.

U sličnim pozivima iz Beograda albanski politički čelnici su više puta upozorili da pregovori s Beogradom mogu se voditi samo uz međunarodno posredovanje pod vodstvom SAD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara