Čelnici Montenegro Airlinesa pred uhićenjem nakon milijunske štete

PREDSJEDNIK Montenegro Airlines-a Zoran Đurišić i direktora pravnog ureda te tvrtke Vladimir Đelević nalaze se pred uhićenjem, nakon što je tužilaštvo u Podgorici podnijelo osnovnom sudu zahtjev za otvaranje istrage protiv čelnika crnogorskog avioprijevoznika zbog sumnje da su zloporabom službenog položaja nanijeli višemilijunsku štetu tvrtki.

Podgorički osnovni tužitelj Veselin Vučković je u subotu predložilo Sudu da se Đurišiću i Đeleviću odredi pritvor, "zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i mogućnosti da jedan na drugog utječu tijekom istrage" te opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela za koje se sumnjiče.

Đurišić i Đelević se terete da su od 2002. do 2006. zloupotrebljavali ovlasti sklapanjem ugovora o davanju u zakup, s mogućnošću otkupa, zrakoplova koji je bio u vlasništvu Montenegro Airlines, pričinivši štetu tvrtki od preko 9,7 miliona eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurišić se, također, sumnjiči i da je 2003. zloupotrijebio službeni položaj i nepoznatim kupcima prodao rezervne djelove za zrakoplove vrijedne 215.900 eura, pri čemu prihod od prodaje nije naveden u knjigovodstvu, a cjelokupni iznos je prikazan kao otpis.

Za njega se sumnja, kako u nedjelju objavljuju podgorički mediji, da je, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, bez prethodno raspisanog tendera od 2002. do ove godine u povlašćeni položaj doveo određena pravna i fizička lica iz zemlje i inozemstva i s njima sklopio i počeo posao vrijedan 32.900 eura.

Policija se osobito zanimala za osnivanje i poslovanje tvrtke "Master Airways", koja je u sastavu "Montenegro Airlines", čije je sjedište u Beogradu, a posluje sa niškog aerodroma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara