Čelnik talijanskih populista optužio desničare da ruše vladu

Čelnik talijanskih populista optužio desničare da ruše vladu
Foto: EPA

ČELNIK Pokreta pet zvijezda Luigi Di Maio optužio je Ligu, svojeg koalicijskog partnera, da ruši vladu korupcijskim skandalom u koji je umiješan jedan od visokopozicioniranih političara Lige.

Stanje u koaliciji se zatreslo u četvrtak kada je protiv Armanda Sirija, ekonomskog savjetnika čelnika Lige Mattea Salvinija, pokrenuta službena istraga zbog navodnog primanja mita kako bi promicao interese kompanija za obnovljivu energiju.

"Čak i danas Liga prijeti da će srušiti vladu (...) uistinu sam zapanjen", napisao je Di Maio na Facebooku, optužujući svog saveznika u vladi da se ponaša neodgovorno.

Salvini odbacuje optužbe

Salvini je smjesta odbacio sve optužbe, no oštra retorika govori o odnosima dvaju koalicijskih partnera uoči svibanjskih izbora za Europski parlament.

"Liga želi dobro i dugoročno vladati u interesu Talijana. Primisli o krizi vlade mogu se naći samo u Di Maiovoj glavi", kazao je Salvini.

Siri, podtajnik u ministarstvu prometa, niječe optužbe koje mu se stavljaju na teret.

No Di Maio je dodatno potpalio vatru komentarom da je Siri i ranije pokušavao provesti mjere koje su bile "pomalo kontroverzne", ne navodeći o čemu se radi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara