Centar Simon Wiesenthal zaprepašten koncertom

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je osobno pismo Izvršnog direktora Centra Simon Wiesenthal iz Jeruzalema, Efraima Zuroffa, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Pozivajući se na izvještaje hrvatskih medija i objavljene fotografije s jučerašnjeg koncerta Marka Perkovića Thompsona na stadionu Maksimir u Zagrebu Zuroff konstatira da se tijekom koncerta skandirao ustaški pozdrav "Za Dom - spremni", te da su brojni posjetitelji isticali simbole ustaškog pokreta.

Posebno zaprepašćujućom izvršni direktor Centra Simon Wiesenthal smatra činjenicu da se sve to događalo u nazočnosti više državnih dužnosnika i zastupnika Hrvatskog Sabora, kao i ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Izražavajući uvjerenje kako je došlo vrijeme za zabrane koncerata onih koji pjevaju nostalgične pjesme o Jasenovcu i potiču na isticanje ustaških simbola, Efraim Zuroff pismo predsjedniku Mesiću zaključio je riječima "Vjerujem da samo kada bi netko s Vašim ugledom i izraženom antifašističkom reputacijom poveo borbu protiv tog ružnog vala obnovljenog fašizma, moglo bi biti spriječeno da taj izvanredno opasni novi trend zahvati cijelu Hrvatsku." 

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara