Češki ronioci pronađeni mrtvi: Tijela su im bila na dubini od 45 metara i 300 metara od obale

Češki ronioci pronađeni mrtvi: Tijela su im bila na dubini od 45 metara i 300 metara od obale

TIJELA dvojice čeških državljana čiji je nestanak prijavljen u petak pronađena su danas oko 12.45 sati na području Podgore, predio Čaklje na dubini oko 45 metara i 300 metara od obale.

Kako doznaje Radio Dalmacija tijela su izvučena na brod pomorske policije Sveti Jure i bit će prebačena na patologiju zbog obdukcije kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Ronili svaki dan

Nestanak dvojice čeških turista, koji su u petak ujutro krenuli u ronjenje na kisik s plaže u Podgori, oko 17 sati prijavile su njihove supruge s kojima su bili na ljetovanju od 17. kolovoza. Njihovi 35-godišnji i 38-godišnji supruzi svaki bi dan oko 12 sati krenuli na ronjenje s plaže Čaklje u Podgori te bi se nakon sat-dva uvijek vraćali, kazale su policiji Čehinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su primijetile da ih nema dugo vremena, one su o tome obavijestile policiju koja je pokrenula potragu za njima. Potraga je trajala u petak sve do 21 sat i u njoj je angažirana i lučka kapetanija te jedan ronilački klub, no Česi nisu pronađeni pa je potraga nastavljena i u subotu i u nedjelju.

Bili su profesionalci

Dvojica nestalih Čeha inače se bave profesionalnim ronjenjem, a ovih dana su ronili na području Podgore, uz obalu i na dubini od najviše 20 metara.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara