Ceste u Lici: Zimske službe stalno čiste snijeg, promet se postupno normalizira

ZIMSKA služba stalno čisti snijeg i proširuje kolnike pa se stanje u prometu u Lici postupno normalizira, ali su neke ceste još zatvorene za promet, a ličkosenjska prometna policija upozorava vozače na oprez zbog leda i jakog vjetra koji nanosi snijeg na kolnike.

Zbog visokih snježnih nanosa još je zatvorena za sav promet cesta Bruvno - Mazin - Donji Lapac, a zbog leda dionica cesta Karlobag - Baške Oštarije.

Cesta Gospić - Baške Oštarije prohodna je samo za osobne automobile, ali je kolnik znatno sužen kroz Takalice.

Prema izvješću Ličko-senjske PU lička magistrala je prohodna za sve kategorije vozila, ali kamioni s prikolicama i tegljači moraju imati lance na pogonskim kotačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Primorju puše olujna bura pa jadranskom cestom od Senja do Svete Marije Magdalene smiju voziti samo osobni automobili sa zimskom opremom.

Zbog visoka snijega i poledice na području Like promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima na cestama: Jezerane - Brinje -Žuta Lokva - Senj, Korenica - Gospić, Udbina - Lovinac, Borje - Špilnik, i Koranski most - Saborsko.

Vozači se upozoravaju na oprez jer na kolnicima mjestimice bura stvara snježne nanose i smanjuje vidljivost.

Članovi podmlatka Rukometnog kluba ´Trešnjevka´ iz Zagreba, koji su bili na osmodnevnom zimovanju u Baškim Oštarijama na Velebitu, otputovali su u Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara