Čestitka DHK Arsenu Dediću na nagradi "Goranov vijenac"

UPRAVNI odbor Društva hrvatskih književnika danas je čestitao pjesniku i glazbeniku Arsenu Dediću na nagradi ´Goranov vijenac´.

´Goranov vijenac´ bit će dodijeljen Arsenu Dediću za ukupni prinos pjesničkoj umjetnosti 21. ožujka u Lukovdolu, u sklopu tradicionalne kulturne manifestacije Goranovo proljeće, koje se održava od 1964.

U pismu zahvale Studentskom kulturno-umjetničkom društvu ´Ivan Goran Kovačić´ Arsen Dedić je, uz ino, napisao da ne zna koliko je učinio kao mogući pjesnik, ali s ponosom bilježi koliko je poslužio kao ´promicatelj naše pjesničke rečenice´.

Arsen Dedić, osim što je objavio nekoliko zbirki pjesama, prevodio je, uglazbio i interpretirao pjesme mnogih hrvatskih pjesnika, te je desetljećima priređivao recitale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uglazbio je i pjevao Gorana, Ujevića, Krležu, Cesarića, Goloba, Sabola, Kaštelana, Šoljana, Ivaniševića, Krkleca, Domjanića, Tadijanovića, Galovića, Maroevića, Pavlovića, Fiamenga.

´Čini se da spomenuti ´ukupni prinos´ nije beznačajan´, piše u pismu Arsen Dedić, koji istodobno napominje kako ga to priznanje ´može samo oskoliti´.

Prvi ´Goranov vijenac´ dodijeljen je 1971. hrvatskom pjesniku Dragi Ivaniševiću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara