Čestitka predsjednika Mesića mitropolitu Jovanu

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je čestitku u povodu blagdana Božića po julijanskom kalendaru, mitropolitu zagrebačkoljubljanskom i cijele Italije, Jovanu, izvijestio je danas Ured Predsjednika Republike.

´Upućujući Vam božićnu čestitku, radujem se što to mogu učiniti s osjećajem da je prošle godine postignut veliki napredak u dijalogu i u suradnji između Republike Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve. To ozračje osobno sam imao prigodu osjetiti za svoga posjeta Mitropoliji u Zagrebu, a ono je posebice konkretizirano nedavnim potpisom Ugovora kojim su regulirane točke suradnje između hrvatske države i Srpske pravoslavne crkve.

Gledajući u tim događajima zajedničku privrženost promicanju istinskih ljudskih vrijednosti, međusobnog poštovanja i povjerenja, vjerujem da se sada još složnije možemo posvetiti radu na željenom napretku naše Domovine u ovoj godini i u vremenima koja nadolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božićnim pozdravom ´Hristos se rodi´ upućujem u povodu proslave Božića po julijanskom kalendaru srdačne čestitke Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj´, kaže u čestitci predsjednik Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara