ČESTITKA PREDSJEDNIKA MESIĆA RABINU KOTELU DA-DONU I ŽIDOVSKOJ ZAJEDNICI U POVODU BLAGDANA PESAHA

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u povodu blagdana Pesaha poslao je čestitku glavnom rabinu u Republici Hrvatskoj, Kotelu DaDonu, i cijeloj židovskoj zajednici u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika Republike. L

"Blagdani nas uvijek podsjećaju na velike i važne događaje u životu narodne i vjerske zajednice, a tako i veliki blagdan Pesah podsjeća na izlazak židovskog naroda iz egipatskog ropstva", kaže predsjednik Mesić u svojoj čestitki.

"No, značenje Pesaha", ističe predsjednik Mesić, "vidljivo je i u današnjim vremenima jer se i u svakodnevim naporima što ih ulažemo za opći napredak i dobro, možemo nadahnjivati neprolaznim značenjem toga velikoga događaja i čuvati se suvremenih oblika zarobljenosti što ih zna nametnuti današnji način života".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Židovska zajednica u Republici Hrvatskoj i danas, svojom odanošću tradiciji, pridonosi čuvanju trajnih vrijednosti naše civilizacije, ujedno dinamično sudjelujući u razvoju hrvatskoga društbva", navodi u čestitci predsjednik Mesić, zaželjevši da "ozračje Pesaha svima donese obilje mira, radosnog zajedništva i svakoga dobra".

(Hina) xpp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara