Čestitke na društvenim mrežama: Pročitajte što su vam političari poželjeli u 2016. godini

Čestitke na društvenim mrežama: Pročitajte što su vam političari poželjeli u 2016. godini

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ, Tomislav Karamarko, Božo Petrov i Kolinda Grabar Kitarović samo su neki od političara koji su požurili čestitati građanima novu 2016. godinu.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, svima želim dobro zdravlje, sreću i blagostanje u novoj 2016. godini!", napisao je na Facebooku Milanović.

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, svima želim dobro zdravlje, sreću i blagostanje u novoj 2016. godini!

Posted by Zoran Milanović on Thursday, 31 December 2015

"Građanke i građani Republike Hrvatske, Hrvatice i Hrvati!

Ulazimo u novu 2016. godinu prepuni očekivanja i želja za boljim i kvalitetnijim životom, za sretnijom nam domovinom. Pred nama je 366 dana velikih izazova, ali i velikih mogućnosti za dokazivanje toga što znamo i koliko možemo. Možda nećemo sve ciljeve ostvariti u idućih 366 dana, ali siguran sam da ćemo trasirati čvrst i siguran put za njihovo dostizanje.
Ovaj narod dokazao je da može sve kad je jedinstven i kad ima jasan cilj pred sobom. Naš je cilj sretnija nam Hrvatska. Njega ćemo ostvariti svi mi zajedno.

Poštovane građanke i građani Republike Hrvatske, Hrvatice i Hrvati u domovini i izvan nje, želim Vam u novoj 2016. godini puno zdravlja i obiteljskog mira. Želim da vam Nova godina u svakom pogledu bude bolja i uspješnija od prethodne", poručio je na Facebooku šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

[NOVOGODIŠNJA ČESTITIKA PREDSJEDNIKA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE TOMISLAVA KARAMARKA: USPJET ĆEMO POSTAVITI TEMELJE...

Posted by Tomislav Karamarko on Thursday, 31 December 2015 

"Protekle godine napravili smo veliki posao. U ostvarenju tog cilja trebat će nam i dalje vaša potpora i pomoć. Vjerujemo da ćemo već u 2016. ostvariti dio reformskih ciljeva i napraviti prve korake u borbi protiv korupcije. Neće biti lako, no spremni smo za izazove. Želimo da nam se društvo zarazi optimizmom i odvažnosti prema promjenama na bolje.

Hvala vam što sudjelujete u izgradnji Hrvatske kakvu svi želimo", napisao je čelnik MOST-a Božo Petrov.

 

 

[SRETNO U NOVOJ 2016. GODINI]Protekle godine napravili smo veliki posao. U ostvarenju tog cilja trebat će nam i dalje...

Posted by Božo Petrov on Friday, 1 January 2016

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretna Nova godina! Svima zelim obilje zdravlja, veselja, mira i puno uspjeha!", poželjela je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 

Sretna Nova godina! Svima zelim obilje zdravlja, veselja, mira i puno uspjeha!

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Thursday, 31 December 2015

"ŽELIM VAM UISTINU NOVU GODINU !

Sve nove godine postaju prošlost a ostaje uvijek nada da će ono što dolazi biti bolje, ljepše i pravednije. Čovjek, kao kakvom magijom, igrom brojke želi ostaviti iza sebe sve ono što nije dobro i proširiti prostor novoj nadi i optimizmu prema onome što dolazi nakon nove brojke.
Po čemu bi 2016. trebala biti Nova godina? Što ljudi žele ostaviti iza sebe? Žele ostaviti dugove, nezaposlenost, loše vijesti i medijsko crnilo, isključenost iz odlučivanja, loše pravosuđe, nesposobne upravljače državom i gospodarstvom, strahove od migranata, novog rata i povećanje jaza između bogatih i siromašnih...

Članica smo EU u kojoj gospodarski rast nikako da krene i to je jedno od manje perspektivnih ekonomskih područja u svijetu. Taj gospodarski zastoj i pad praćen još vidljivijim demografskim padom traži novu ekonomsku paradigmu. Ona je nađena u financijskim tržištima kao nadomjestku za pad realne ekonomije. Materijalizacija životnog prostora koja se svodi na punjenje trbuha i ormara donijela je svoje loše rezultate. Individualizam, egoizam i hedonizam stvorili su podlogu za isključivosti raznih vrsta, a financijska tržišta i institucije preuzele su vodeću ulogu u stvaranju magije optimizma. No, taj optimizam je samo za vrh piramide. Zbog toga svi plivaju u dugovima a financijska tržišta postala su neka vrsta globalne kockarnice koja prijeti svima.

Stoga je za Hrvatsku presudno važno početi od takvog okvira i osvijestiti misao o tome gdje smo, što hoćemo i što možemo učiniti da ne upadnemo u tu "crnu rupu".

Pomalo me žalosti s kojom površnošću pojedini analitičari u HR pristupaju našoj zbilji i budućnosti. Jedni gledaju samo proračun, drugi javni dug, treći kako povećati konkurentnost... Potreban nam je vizionarski pristup koji će sve ovo parcijalno uljučiti ali jasno definirati nekoliko najvažnijih ciljeva. Pored toga potrebna nam je nova etika, državnička širina i hrabrost jer su dosadašnje paradigme pregažene. U novom preslagivanju na prostoru EU i svijeta moramo imati njegovu jasniju i veliku sliku. Klijentelizmu, osrednjosti i sluganstvu tu nema mjesta.

Zato pozivam sve one koji su shvatili što treba i koji imaju hrabrosti, znanja i etike da nam se pridruže u MOST-u kako bismo 2016.g. upamtili kao uistinu novu godinu. Onu koja će još dugo ostati Nova bez obzira na igru brojki i prolaznost vremena. Ako želiš promjene, budi promjena". napisao je Ivan Lovrinović.

 

ŽELIM VAM UISTINU NOVU GODINU !Sve nove godine postaju prošlost a ostaje uvijek nada da će ono što dolazi biti bolje,...

Posted by Ivan Lovrinović on Friday, 1 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara