Čestitke Tomčića, Vidovića i SDP-a u povodu 1. svibnja

ČESTITKE u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, danas su uputili predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović i SDP.

Tomčić ističe da ovogodišnji prvosvibanjski blagdan obilježavaju važni koraci prema ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva na međunarodnom planu.

Kandidatura Hrvatske za članstvo u EU i njezin stabilan put prema euroatlantskom sigurnosnom savezu odvijaju se uz odobravanje većine hrvatskih građana i potporu međunarodne zajednice.

To su najbolji znaci ispravnosti odabranog puta i dodatni poticaj za ustrajni angažman, no interes hrvatskih građana prvenstveno je usmjeren na kvalitetu vlastita života.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držim kako Hrvatska na tom području ide u dobrom smjeru, ali ne dovoljno brzo, pa treba ubrzati gospodarski razvoj uz odlučno eliminiranje svih zapreka takvom razvoju, kaže Tomčić.

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović izrazio je nadu u bolju suradnju sindikata, poslodavaca i Vlade, kako bi kroz socijalni dijalog učinili sve da Hrvatska bude zemlja socijalne sigurnosti, u kojoj će svatko moći raditi i dostojno živjeti od svojega rada.

SDP izražava zadovoljstvo što se proslava ovogodišnjeg Praznika rada odvija u ozračju međusobnog uvažavanja i razumijevanja svih socijalnih partnera.

Potvrda je to zrelosti i odgovornosti radnika i poslodavaca, svijesti da bez dijaloga, kompromisa i konsenzusa o pitanjima iz radnih odnosa za Hrvatsku neće biti mjesta među razvijenim europskim državama, kaže se u priopćenju SDP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara