Cetinski prespavala u zatvoru, odvjetnici traže puštanje s pojačanom mjerom nadzora

Cetinski prespavala u zatvoru, odvjetnici traže puštanje s pojačanom mjerom nadzora

Foto: Srećko Niketić (Cropix)

ŠEST sati trajalo jučerašnje ispitivanje bivše doministrice HDZ-a Vinke Cetinski pred istražnim sucem Županijskog suda u Puli, da bi se na kraju odlučilo da bi Cetinski trebala ostati u pritvoru još najmanje dva dana kako ne bi bilo utjecaja na svjedoke.

Još jedna u nizu iz HDZ-a

Tako je još jedna bivša visoka dužnosnica HDZ-a  noć provela u zatvoru kao i  Romina Hrvatin, supruga uglednog rovinjskog odvjetnika, te Marin Sorgo, suvlasnik tvrtke za prodaju nekretnina koji se sumnjiče za prijevaru Danka Končara. Navodno je s malverzacijama sa zemljištem Končar oštećen za astronomskih 30 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako doznajemo odvjetnici pritvorenih žalit će se na odluku istraž nog suca. Naime, odvjetnici procjenjuju kako je mjera pritvora besmislena jer je sama istraga trajala šest mjeseci. Umjesto pritvora tražit će da se provede mjera pojačanog nadzora.

Kaže da je Končar znao i sudjelovao
Valja podsjetiti kako je izjavi za ipress odvjetnik Vinke Cetinski, Ljubiša Drageljević, kasno sinoć rekao kako je Cetinski iznijela obranu te opovrgnula sve za što je se tereti. Naime, Cetinski tvrdi da nije bila jedina odgovorna osoba u poduzeću te da je u svim odlukama sudjelovao i Danko Končar.  Podsjetimo kako su osim Cetinski Hrvatin i Sorge bili uhićeni i Željko Bilić i Gordan Dobrović no oni su vrlo brzo nakon toga pušteni iz pritvora.

Valja naglasiti kako je Končar još u u listopadu prošle godine podnio dvije kaznene prijave zbog prijevare protiv Vinke Cetinski. Končar je u prijavama teretio Cetinski da se s nekoliko osoba udružila radi ostvarivanja protupravne imovinske koristi na štetu tvrtke Kermas ulaganja.
 

Končar je više puta rekao kako Cetinski smatra mozgom cijele operacije, a navodno se spominje da je Končar bio spreman na nagodbu  odnosno da vrate novac i da mirnim putem riješe problem. Na tu ponudu navodno je jedini pristao Drago Radolović, poznati trgovac nekretninama u Istri koji se također spominje kao jedan od aktera.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara