Četvorica 16-godišnjaka Audijem sletjela sa ceste, jedan poginuo

Tekst: J.C./I.M.
Foto: Goran Mehkek/Cropix

NA BIVŠOJ posljednjoj autobusnoj postaji ZET-a na Vrhovcu sinoć oko 20.40 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, priopćila je zagrebačka policija. Automobilom Audi A6 2.7 TQ riječkih oznaka, u vlasništvu 34-godišnjaka, upravljao je maloljetnik - 16-godišnjak, koji nema položen vozački ispit.

Kod raskrižja ulica Vrhovec i Vidovčica, maloljetnik je izgubio nadzor nad Audijem te je u desnom zavoju došlo do zanošenja, a potom i do daljnjeg nekontroliranog kretanja automobila. Prednjim lijevim kotačem udario je u rubni kamen, nakon čega se zaokrenuo u desno i sletio sa ceste na mekani travnati teren gdje je desnom bočnom stranom udario u nisko raslinje, a potom i u drvo.

Jedan od putnika u automobilu, 16-godišnjak, pritom je izletio kroz stražnje desno staklo Audija i poginuo na mjestu nesreće. Vozač i suvozač, obojica 16-godišnjaci, teško su ozlijeđeni, dok je četvrti mladić iz automobila, također 16-godišnjak, zadobio lakše ozljede. Liječnička pomoć pružena im je u KB Sestara milosrdnica.

Doznajemo kako je maloljetnik Audi ukrao iz autoservisa svoga oca, a za suludu krađu moćnog automobila njegov otac, navodno, nije znao. Nije poznato ni je li automobil već bio popravljen ili su se 16-godišnjaci vozili u pokvarenom Audiju. Taj automobil je u vlasništvu 34-godišnjeg Riječanina Dejana P. koji je na Vrhovec Audi dovezao prije par dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara