Četvorica kriminalaca hvatali i pucali u vozilo 25-godišnjaka

NAKON svađe i tučnjave koja je u jednom noćnom klubu na Medveščaku izbila između četvorice mladića i 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, došlo je do napada vatrenim oružjem nakon čega su napadači od 25-godišnjaka tražili 10.000 eura.

Kako je jutros priopćila PU zagrebačka, napadači su nakon svađe krenuli automobilima BMW i Mercedes za 25-godišnjakom koji se iz noćnog kluba odvezao u svojem Renault Meganu. Kada je 25-godišnjak došao oko 4.30 sati do ulice Novoselečki put u zagrebačkoj Dubravi primijetio je da ga slijede dva vozila, jedan BMW i jedan Mercedes vukovarske registracije.

Vozač Mercedesa signalizirao je 25-godišnjaku da zaustavi automobil što je ovaj odbio, nakon čega je jedan od muškarca iz Mercedesa iz pištolja pucao prema Meganu. Ispalio je dva metka od kojih je jedan probio stražnje staklo Megana čiji je vozač pri tom ostao neozljeđen.

Nastavljajući potjeru za 25-godišnjakom vozač Mercedesa je prednjim dijelom svojeg automobila udario u stražnji dio Megana pri čemu je 25-godišnjak izgubio kontrolu nad vozilom koje se potom zaustavilo. Iz Mercedesa su tada izišla trojica muškaraca i sjeli u Megane u kojem su maltretirali mladića, a jedan od napadača ga je više puta udario u glavu (vjerojatno pištoljem).

Nakon toga su od njega zatražili da vozi na parking jedne tvornice, pri čemu ih je cijelo vrijeme u BMW-u pratio četvrti sudionik događaja. Kako je za Index rečeno iz PU zagrebačke, oštećeni dvojicu napadača od ranije poznaje dok su mu druga dvojica nepoznati, barem prema njegovim tvrdnjama.

No, čini se da se radi o poznanicima koje je oštećeni štitio jer su mu nakon batinjanja prijetili smrću. Davor Tor, policijsku analitičar PU zagrebačke, rekao je Indexu da su opisana dvojica napadača kao i oštećeni policiji otprije poznati tj. da u policiji postoji njihov krim dosje.

Pretpostavlja se da su nepoznati napadači ustvari oštećenom poznate osobe, ali ih on štiti.

Naime, jedan od muškaraca koji se s 25-godišnjakom vozio u Meganu mobitelom je nazvao pratitelja iz BMW-a koji je rekao neka krenu prema stanu u Šulekovoj ulici. Oštećeni je tamo dobio metalnim predmetom više udaraca u glavu, a jedan od napadača je od njega tražio 10.000 eura odštete zbog štete koja je nastala na Mercedesu pri namjernom udaranju u Megane.

Nakon toga je vozač BMW-a nazvao jednog prijatelja 25-godišnjaka tražeći novac, na što je ovaj obećao u zalog dati automobil Audi.

Muškarci su 25-godišnjaka oko 5.30 sati pustili iz stana u Šulekovoj prijeteći mu da događaje ne prijavljuje policiji jer će ga upucati. On je nakon toga sam pokušao voziti automobil, ali je došao samo do Bulvanove ulice u kojoj mu je pozlilo. Potom je mobitelom nazvao brata koji ga je prebacio u Kliniku za traumatologiju.

Tamo mu je pružena nužna medicinska pomoć, a utvrđene su mu lakše ozljede od kojih je najteža rasjekotina na zatiljku glave.

Policijska krim obrada slučaja još traje, a prema prikupljenim podacima, sve osobe koje su umiješane u slučaj, uključujući i prijatelja oštećenog, policiji su otprije poznati po raznim kaznenim djelima.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara