Četvrtak najkrvaviji dan za vojsku SAD-a u Iraku

Četvrtak najkrvaviji dan za vojsku SAD-a u Iraku
ČETVRTAK u kojem je u valu nasilja uz 130 Iračana ubijeno i 11 američkih vojnika bio je jedan od najkrvavijih dana za snage SAD-a u Iraku od invazije 2003, objavila je vojska SA-Da u petak.

Bombe postavljene na cestama, omiljena taktika pobunjenika, prouzročile su pogibiju sedmero američkih vojnika a američki zapovjednici posljednjih su mjeseci izrazili zabrinutost sve raširenijom uporabom moćnijih i sofisticiranijih bombi.

Četvrtak je bio dan s najviše poginulih vojnika SAD-a od 1. prosinca kada je također poginulo 11 Amerikanaca, ali i dan s najviše poginulih u Iraku u posljednja četiri mjeseca. Po podacima agencije Reuters, broj poginulih Amerikanaca u Iraku od svrgavanja Sadama Huseina u četvrtak je porastao na 2193 pripadnika snaga SAD-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bombaškom napadu u Kerbali u četvrtak su poginule 53 osobe a 148 je ranjeno. Izvori iz bolnice naveli su da je među poginulima i četvoro iranskih turista.

U četvrtak u samoubilačkom bombaškom napadu u Ramadi ubijena su dva američka vojnika i veći broj novaka iračke policije, a dva američka vojnika poginula su u Bagdadu kada je improviziranom eksplozivom naprava tijekom ophodnje napadnuto njihovo vozilo. U razmjeni vatre iz pješačkog oružja u Faludži su u četvrtak su ubijena dva vojnika SAD-a, priopćila je vojska SAD-a u petak.

U petak se nasilje u Iraku nastavilo. Iračke snage sigurnosti priopćile su da su u dva samoubilačka napada na policiju u Bagdadu i Mosulu u petak ubijeni jedan policajac a 14 osoba je ranjeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara