Chavez ponovno prijeti SAD-u

PREDSJEDNIK Venezuele Hugo Chavez u petak je otvorio Svjetski socijalni forum 2006. govorom pred 10.000 sudionika u kojemu je osudio "cinizam carstva" i ponovno zaprijetio SADu.

"Nema ciničnijega carstva od toga", kazao je Chavez, optužujući SAD da žele uključiti Venezuelu na popis zemlja koje "podržavaju terorizam", a istodobno štite dva najveća svjetska terorista Luisa Pasada Carrilesa i Orlanda Boscha, dvojicu Kubanaca koji su optuženi za atentat na zrakoplov u kojem su 1976. godine stradale 73 osobe.

"Upozoravam vladu SAD-a: kada idući put otkrijemo vojnika ili civilnog dužnosnika, ali posebno vojnika kako pokušava dobiti informacije od naših oružanih snaga, uhitit ćemo ga", istaknuo je Chavez.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Venezuelanski potpredsjednik Jose Vincent Rangel u petak je optužio vojne dužnosnike iz američkog veleposlanstva u Caracasu da su umiješani u špijunsku aferu za Pentagon.

"Drukčiji svijet, svijet mira, nije samo moguć, on je i potreban", kazao je Chavez ocijenivši ideju o Svjetskom socijalnom forumu "na tri kontinenta" izrazito pozitivnom.

"Nova je ofenziva pokrenula Karibe, Afriku i Aziju protiv svjetskog imperijalizma", kazao je Chavez.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara