Cijeli dan na sudu: Zagorec pod jakim policijskim osiguranjem iz Remetinca doveden na dva suđenja

Tekst: J.C.
Foto: Drago Sopta / Cropix

VLADIMIR ZAGOREC jutros se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu morao pojaviti na čak dva sudska procesa. U 9 sati pred sudom se morao pojaviti jer ga Snježana Šiprag tuži za klevetu, a u 11:30 morao se očitovati o optužbi da je Susanne Bunjevac tražio da podmetne krivotvorene dokaze u slučaju nestalih dragulja zbog kojih je već nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

Pod jakim policijskim osiguranjem Zagorec je jutros na sud doveden iz Remetinca, a dok je bivši general bio u zgradi suda ista je bila pod strogim nadzorom. Zagorec je u 9 sati izašao pred sutkinju Božicu Barlović, kojoj je rekao da nije oklevetao Snježanu Šiprag već da se radi o nesporazumu za koji je zaslužna greška u prijevodu.

Naime, Šiprag, inače bivša tajnica u Ministarstvu obrane, Zagorca je tužila zbog njegove izjave da je ona bila ljubavnica Hrvoja Petrača. Zagorec je to rekao na konferenciji za novinare u Austriji, ali sada tvrdi kako je on nije nazvao Petračevom ljubavnicom nego prijateljicom, ali prevoditeljica nije dobro prevela njegove riječi novinarima.

Dva i pol sata kasnije Zagorec je opet bio u sudnici, ovoga puta pred sucem Markom Benčićem. Na tom je suđenju Zagorec kazao kako uopće ne zna zbog čega mu se sudi! "Može li mi netko objasniti koje sam kazneno djelo objasnio?", rekao je Zagorec koji priznaje da je dobio optužni prijedlog, ali tvrdi da mu i dalje nije jasno za što ga se tereti. Zagorec je također kazao da nije kriv, kao i da će svoju obranu iznijeti na kraju suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara