Cijene benzina i dizela od ponoći jeftinije od tri do sedam lipa

Tekst: S.C.H.
Foto: Arhiva

MALOPRODAJNE cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od šest do sedam lipa, a dizelska goriva pojeftinit će za tri lipe po litri.

Iako je informacija o sniženju cijena goriva još uvijek neslužbena, motorni benzin eurosuper 95 pojeftinjuje za sedam lipa po litri, te će se od ponoći u sljedećih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama prodavati po cijeni od 7,68 kuna (do sada 7,75 kuna).

Nova cijena supera 95 od ponoći bi trebala pasti za šest lipa, te će iznositi 7,59 kuna po litri (do sada 7,65 kuna), dok će se super plus 98 prodavati po 7,75 kuna po litri (do sada 7,81 kuna).

Cijena eurodizela bit će manja za tri lipe i iznosit će 7,12 kuna po litri (do sada 7,15 kuna).

Za tri lipe pojeftinit će i dizel, lož ulje i plavi dizel. Nova cijena dizela iznosit će 6,98 kuna po litri (do sada 7,01 kuna), loživog ulja ekstra lakog 4,40 kune (do sada 4,43 kune), a plavog dizela 3,95 kuna (do sada 3,98 kuna).

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakog ponedjeljka na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a najveće dopušteno tjedno povećanje ili smanjenje cijena je 3,5 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara