Cijene nafte stabilne na 35 dolara

Cijene nafte stabilne na 35 dolara
Foto: EPA

CIJENE nafte zadržale su se danas na 35 dolara u oskudnoj trgovini na međunarodnim tržištima na 35 dolara budući da je obnovljena zabrinutost za oporavak potražnje u vrijeme koronakrize neutralizirala utjecaj ograničene opskrbe.

Na londonskom je tržištu cijena barela u elektroničkoj trgovini bila nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 35,08 dolara. Londonsko je tržište zatvoreno zbog praznika.

U elektroničkoj trgovini na američkom tržištu porasla je 14 centi, na 33,39 dolara. Američka su tržišta zatvorena zbog Dana sjećanja na pale vojnike.

U fokusu je tržišta zabrinutost za potražnju u vrijeme pandemije koronavirusa koja je prisilila vlade širom svijeta da obustave putovanja i gospodarsku aktivnost. Vlade su u međuvremenu počele ublažavati mjere, ali je tempo oporavka potražnje i dalje neizvjestan.

"Neizvjesnost u vezi s trenutnim obrascima putovanja u SAD-u toliko je velika da Američka automobilska udruga nije objavila uobičajenu prognozu putovanja za Dan sjećanja", rekao je Bjornar Tonhaugen iz Rystad Energyja.

Zabrinutost za potražnju potpiruje i pojačana napetost između SAD-a i Kine, najvećih svjetskih potrošača nafte, zbog kineske najave zakona o sigurnosti u Hong Kongu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara