"Cirkus strave" zabranjen u Europi, ali dobrodošao u Hrvatsku

CIRKUS Gaertner, kojemu je zbog brutalnog mučenja životinja zabranjen nastup u većini zemalja Europske unije, pa čak i u Austriji iz koje dolazi, krenuo je na turneju po Hrvatskoj.

Postupak registracije cirkusa Gaertner u Hrvatskoj upravo je u tijeku, javlja dnevni list 24sata, a cirkus je do nedjelje bio u Zadru, otkud će krenuti dalje po Hrvatskoj.

List piše kako je zbog brutalnih metoda dresure životinja, među kojima su "discipliniranje" let-lampom i električnim palicama, rad cirkusu Gaertner zabranjen u većini zemalja EU, a organizacija PETA ga je proglasila najgorim cirkusom na svijetu.

Osim što muče životinje, djelatnici "cirkusa strave" ih povremeno i gube, pa su tako samo u Hrvatskoj početkom ove i krajem prošle godine u Buzetu izgubili dvije opasne životinje – pitona i krokodila.

O načinu rada cirkusa Gaerter posvjedočila je i Snježana Klopotan, članica udruge Prijatelji životinja iz Zagreba, koja je potvrdila da je u sukobu s djelatnicima cirkusa jedan aktivist ozlijeđen, jer su ga djelatnici udarili šakom u nos i raskrvarili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara