Ćiro za obranu generala daruje Tuđmanov teniski reket

ZAKLADA za istinu o Domovinskom ratu skupila je više od 40 sportskih rekvizita koji će se 22. svibnja ponuditi na aukciji u Kristalnoj dvorni hotela Westin, a organizatori aukcije procjenjuju kako će se skupiti oko dva milijuna kuna.

Među najzanimljivijim sportskim rekvizitima svakako su skije Janice Kostelić s kojima je osvojila jednu od zlatnih olimpijskih medalja, a na prodaju će se naći i "zlatna" speedo odijela Sanje Jovanović i Duje Draganje.

Goran Ivanišević nizu zlatnih rekvizita dodao je svoj reket i tenisice iz Wimbledona, dok je osebujni Miroslav Ćiro Blažević obećao za aukciju dati teniski reket koji mu je darovao Franjo Tuđman, kao i famozne bijelu kapu i šal, koje je nosio za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, kada je Hrvatska osvojila treće mjesto.
    
Cijena donatorske večere za stolovima postavljenima za osam osoba iznosit će 1000 kuna. Zaklada je skup brojnih inicijativa u domovini i iseljeništvu koje skupljaju pomoć u obrani hrvatskih generala u Haagu.

Formalni utemeljitelji su Dunja Zloić-Gotovina, stožerni brigadir Željko Hučić i načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov. U Upravnom vijeću su: Igor Zidić, predsjednik Matice Hrvatske, Josip Paladino, neurokirurg, Miroslav Škoro, glazbenik, Stojko Vranković, košarkaški reprezentativac, Ivan Ćurković, odvjetnik, Marko Franović, poduzetnik iz Australije, Dunja Vidošević, financijski stručnjak, Ilija Letica, poduzetnik iz SAD-a, i Ante Župić, odvjetnik.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara