Cisterna eksplodirala pokraj Rijeke, dvije osobe ozlijeđene

U INA-inoj punionici naftnih derivata u Rafineriji Šoići pokraj Rijeke prilikom punjenja eksplodirala je autocisterna, a dvije su osobe ozlijeđene.

Rukovoditelj proizvodnje rafinerije Radovan Perišić rekao je za Index da je do eksplozije došlo oko 15.20 sati, te da je u eksploziji jedan vozač teže ozlijeđen. Perišić kaže kako su cisterne registrirane u BiH te se pretpostavlja da su vozači državljani BiH.

Od Perišića doznajemo kako je cisterna drugog vozača bila na sigurnoj udaljenosti pa u eksploziji i požaru nije oštećena, a vatrogasci rafinerije brzom su reakcijom osigurali i ohladili ostala vozila u krugu rafinerije zbog čega nije došlo do daljnjih eksplozija.

Ozlijeđeni vozači su prevezeni u riječki Klinički bolnički centar. Jedan je zadobio opekline od I. do III. stupnja na 70 posto površine tijela, a drugi je otrovan dimom i slomljen mu je gležanj, izvijestili su iz Hitnog odjela riječkog KBC-a.

Večernji list piše da je teže ozlijeđeni vozač navodno išao pomoći kolegi čija je cisterna eksplodirala, te da je dio djelatnika Rafinerije, znajući na kakvom opasnom tlu rade, bježao van kruga INA-inog postrojenja.

Požar izazvan eksplozijom oko 16 sati su lokalizirali vatrogasci Rafinerije.

Očevid je u tijeku, a u njemu sudjeluje poseban policijski izvidni tim i istražni sudac Županijskog suda u Rijeci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara