Čistka u HDZ-u - raspuštena tri županijska odbora

Čistka u HDZ-u - raspuštena tri županijska odbora
SREDIŠNJI odbor HDZ-a raspustio je danas stranačke odbore Primorskogoranske i Bjelovarskobilogorske županije te riječki Gradski odbor jer "nisu radili u duhu 7. općeg sabora HDZ-a".

Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor istaknula je na konferenciji za novinare da su ti odbori raspušteni jer nisu provodili odluke središnjeg tijela stranke, pri čemu nije željela objasniti o kojim je točno odlukama riječ.

Opovrgnula je tvrdnje po kojima predsjednik stranke Ivo Sanader nastavlja čistke protiv stranačkih neistomišljenika, to jest onih koji su na 7. općem saboru HDZ-a glasovali za Ivića Pašalića, koji se kandidirao za predsjednika stranke.

I Jadranka Kosor i glavni tajnik HDZ-a Branko Vukelić odbili su spekulacije da je današnje raspuštanje stranačkih odbora obračun s HDZ-ovim zastupnikom Darijem Vukićem.

Vukić, član Predsjedništva HDZ-a, i po dužnosti će biti član povjerenstva koje je danas Središnji odbor imenovao za Primorsko-goransku županiju, rekla je zamjenica predsjednika te stranke.

To će povjerenstvo voditi Vladimir Vranković, povjerenstvo za Bjelovarsko-bilogorsku županiju vodit će Gordan Jandroković, a povjerenstvo za riječki Gradski odbor Darko Jaška.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri povjerenstva žurno će se pripremati za sljedeće parlamentarne izbore.

Na upite novinara, Kosor je komentirala da se radi o zadnjem raspuštanju HDZ-ovih županijskih i gradskih odbora radi konsolidacije stranke i uspjeha na izborima.

Središnji odbor HDZ-a danas je donio odluku o sazivu 8. izvještajnog sabora stranke, koji će se održati 21. ili 28. lipnja.

(Hina) daju soZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara