Čitatelj nam je poslao slike krcatog HŽ-ovog vlaka, poslali smo im upit

Čitatelj nam je poslao slike krcatog HŽ-ovog vlaka, poslali smo im upit
Foto: Čitatelj Indexa

ČITATELJ Indexa poslao nam je fotografije prepunog HŽ-ovog vlaka koji je u nedjelju poslijepodne putovao iz Osijeka prema Zagrebu.

Kako nam je rekao čitatelj, vlak se u kratkom vremenu popunio.

Putnici su se u Koprivnici premjestili u vlak sa šest vagona

"Stajanje na prolazu, kod izlaznih vrata, narod se nekako smjestio. Jedna velika pohvala i pozdrav gospodinu kondukteru, koji je nešto pokrenuo te nazvao šefa i taj šef gomilu ostalih šefova, da bi nam na kraju veliki šefovi udijelili vlak sa šest vagona u Koprivnici", dodao je čitatelj.

HZJZ je u svojim preporukama propisao kako bi trebala izgledati vožnja vlakom.

"Broj i raspored putnika u sjedalima je takav da omogućava između njih propisani razmak. U vlakovima koji imaju sjedala u redovima kao autobus, treba sjediti jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu. U kupeima ne smije biti više od dvije osobe u jednom kupeu, osim ako se radi o članovima iste obitelji. Ako je moguće, preporučljivo je da putnici koriste zaštitne maske, ako im ne smeta disanju zbog zdravstvenog stanja", stoji u preporukama za rad u željezničkom putničkom prijevozu u prigradskom prometu tijekom epidemije koronavirusa objavljenim 24.4.

Poslali smo upit HŽ-u. Odgovor ćemo objaviti kad i ako ga dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara