Čitatelji o ustašovanju Prcele: Nisi usvojio ništa od vjere, ti si zlo - HRT mora odgovarati za ovo

Čitatelji o ustašovanju Prcele: Nisi usvojio ništa od vjere, ti si zlo - HRT mora odgovarati za ovo

Screenshot: HRT, foto: Index

NIJE trebalo mnogo vremena da čitatelji Indexa reagiraju na otvoreno zagovaranje ustaškog režima s oltara, koje su gledatelji HRT-a jutros mogli vidjeti i čuti od Luke Prcele, priora dominikanskog samostana u Splitu.

> Pop na HRT-u promovira ustaštvo: Ne mogu oprostiti Kolindi jer je izjavila da je NDH zločinačka

Prcela je na jutarnjoj misi, koja se prenosila na HRT-u, napao Kolindu Grabar-Kitarović zbog toga što je ustašku NDH prozvala zločinačkom te se od nje ogradila. Prior Prcela se zapitao je li današnja Hrvatska nezavisnija od NDH.

"Tko ti kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od 41. do 45. godine?", dvoumi se Prcela.

Niz čitatelja Indexa kritizirao je Prcelu zbog veličanja zločinačkog režima, a neke od njihovih komentara donosimo u nastavku.

"Prijaviti HRT Agenciji za elektroničke medije zbog ovoga"

"Da je ovo normalna zemlja, ovaj Prcela bi nakon današnjeg proljeva mogao prcati još samo po svom dnevnom boravku. U redovima katoličke crkve se već desetljećima nesmetano švercaju trovači svih vrsta i oblika, truju konstantno one koji su dovoljno blesavi da ih slušaju i... nikom ništa", piše jedan komentator.

"Ti nisi Hrvat, ni dobar čovjek, niti si išta dobro od te vjere usvojio, ti si zlo. Prijaviti HRT Agenciji za elektroničke medije zbog ovoga", dopisuje Lucija Komaić, glavna urednica Dubrovačkog dnevnika.

"Jel ovo moguće , pa taj ološ je poludio... Nismo nikoga bombardirali... Dio kretenskog naroda je išao zajedno sa Nijemcima na SSSR, objavio rat praktički cijelome svijetu i srušio brdo gradova do temelja i pobio najviše ljudi. Dio kretenskog naroda je vješao ljude još 1941. godine po stupovima samo zato što su bili komunisti i nisu htjeli biti sluge... (i kasnije se čudili (i danas se čude...) što su ih tražili...) , zatvarao i obilježavao ljude "loše krvi"...

PS. I ovdje više nije pitanje da li da se spominje 2 svjetski rat ili ne... Taj ološ želi od izgubljenih snaga koje su zagovarale nacizam, fašizam, rasizam , podjele , ubijanje nevinih napraviti pobjedničke snage i i totalnu reviziju povijesti zbog koje bi došli na stup srama u svijetu i postali trajno obilježeni (samo nam još to treba...) Ili ugasiti taj ološ ili jednostavno izgubiti bitku i otići.

Vjernik sam, a sramota me Crkve

Ja kao vjernik sramota me Crkve i nakon izbora zadnjih nisam otišao više u Crkvu, mogu se pomoliti višoj sili i od kuće... Tamo sigurno ne stanuje ni Bog , ni Isus , ni Marija...", piše drugi komentator.

"Hoće li sad urednik i ravnatelj HTV dobiti otkaz nakon ovakve blamaže? Ovo je sramota za javnu televiziju da se veliča ustaštvo i fašizam!!Jel to sad rade jugokomunisti i ubačeni udbaši? Gadovi jedni ,nije vam bilo dovoljno što ste osramotili Hrvatski narod od 41-45, već to i sad pokušavate!", piše pak treći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara