Čkaljin sin za Index: Znao sam da u vladi Srbije ima teških debila, a vidim da ih ima i u Hrvatskoj

Foto: Srđan Vrančić (Cropix), osobni album Čedomira Petrovića (otac i sin u predstavi "Slučaj šampiona" iz 1975. godine)

"ZNAM da u Srbiji ima teških debila i u vladi i među ministrima, a sada vidim da toga ima i u Hrvatskoj. Nisam iznenađen jer su ta dva naroda veoma bliska, ako ne i identična", stoji u reagiranju kojega je Index dobio od dramskog umjetnika Čedomira Petrovića, sina poznatog glumca Miodraga Petrovića Čkalje.

Naime, Petrovića smo sinoć nazvali za komentar Milinovićeve izjave na što nam je odgovorio pismenim putem. 

> Ministar Milinović, Čkaljina punica i mrtva djevojčica

> Milinović o smrti djevojčice: Nije bolnica u Gospiću ona gdje je Čkalja slao u smrt svoju punicu


Naime, Petrović je bio osupnut izjavom ministra zdravstva Darka Milinovića koji je komentirajući fizički sukob dvojice liječnika u Općoj bolnici Gospić u prostoriji gdje se nalazila umiruća dvogodišnja djevojčica rekao da "njegova bolnica" u Gospiću nije viša ona u koju je prije 20 godina beogradski glumac Čkalja slao punicu da je se riješi.


"Moj otac posvetio je cijeli svoj život smijehu sa željom da razveseli sve ljude. Ovako nešto nikada nije izjavio jer se nikada nije bavio crnim humorom", stoji u Petrovićevom odgovoru koji je dubokom razočaran reakcijom jednog ministra na smrt djeteta. Posebice stoga jer je uvukao i njegova pokojnog oca.

"Humor mog oca je bio zdrav, dostupan običnom čovjeku, kakav je i sam bio. Da je živ, znam, da bi na ovakav novinski napis reagirao veoma burno. Prvo bi izjavio sućut obitelji nesretne djevojčice, a o ministru rekao stvari koje nisu za medije", naglašava Petrović za Index koji nam je i telefonski rekao da je ovo što je čuo nevjerojatno.

"Volio je sve ljude"

Petrović kaže kako je njegov otac volio dolaziti u Zagreb kao i u Beograd te u Varaždin, Zadar, Split i Dubrovnik, kao u Novi Sad, Niš, Kragujevac i Kruševac.

"Volio je sve dobre ljude bez obzira na njihovo porijeklo, vjeru i bilo koju vrstu opredjeljenja. Posvetio je cijeli svoj život smijehu sa željom da razveseli sve ljude", stoji u Petrovićevom pismu Indexu.

Na plaži u Rovinju

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara