Članica Cvikove skupine puštena da se brani sa slobode pa uhićena s drogom

KRISTINA DRAGOJEVIĆ, članica skupine Jakše Cvitanovića Cvika, uhićena je jučer u Veloj Luci, zbog posjedovanja droge. Naime, policija je pretragom obiteljske kuće našla 1.2 grama heroina koji je bio složen u PVC paketiću, a nađeno je i 0.9 grama heroina koji su bili razvrstani u osam "pizeva". Nađeno je i 0.4 grama marihuane, a za šest tableta još uvijek nije utvrđeno radi li se o zabranjenim supstancama, odnosno drogi.

Prema izvješću iz PU Dubrovačko-neretvanske, Dragojević je drogu prodavala po 100 kuna za "piz" i to  konzumentima na otoku Korčuli, a istraga je proširena kako bi se utvrdio identitet korisnika odnosno kupaca. Dragojević je privedena Istražnom sucu koji je odredio pritvor, a zanimljivo je kako je Dragojević još prije uhićena kao članica Cvikove skupine, no puštena je da se brani sa slobode u sudskom procesu protiv "Cvika i ostalih". 

Policajci "cvikeri"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, slučaj Jakše Cvitanovića Cvika postao je poznat nakon što su tadašnja saborska zastupnica Ruža Tomašić kao i jedna bivša ovisnica otkrili u medijima ime korčulanskog dilera. Nakon toga Cvik stiže na naslovnice jer je zbog  policijskog kiksa pobjegao policajcima iskočivši iz automobila prilikom privođenja u Veloj Luci.

Nakon bijega izgubio mu se svaki trag, a dubrovačka policija, u strahu da bi se odbjegli Cvik mogao ušetati na dubrovački sud i predati se, oformila je posebnu postrojbu tzv. "Cvikere" koji su ga trebali eventualno uhititi ispred zgrade suda. Cvik je ipak uhićen u siječnju prošle godine u Splitu, nakon nešto više od šest mjeseci bijega od policije.

I.Ć.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara