Članovi Predsjedništva BiH Plenkoviću zahvalili na potpori Hrvatske

Članovi Predsjedništva BiH Plenkoviću zahvalili na potpori Hrvatske

Foto: Hina

PREDSJEDNIK hrvatske vlade Andrej Plenković sastao se danas tijekom službenog posjeta Sarajevu s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem i hrvatskim članom državnog vrha Draganom Čovićem uoči održavanja zajedničke sjednice vlada dviju država.

Kako je priopćeno nakon sastanka premijer Plenković i članovi državnog vrha BiH razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju država ocijenivši kako su oni prijateljski i dobrosusjedski.

Zahvalili Hrvatskoj na kontinuiranoj potpori BiH

Članovi Predsjedništva BiH izvijestili su predsjednika vlade Hrvatske o procesu pripreme odgovora na upitnik Europske komisije što je pretpostavka kako bi se razmatrao zahtjev BiH da joj se odobri status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Ivanić i Čović istaknuli su da postoji čvrsto opredjeljenje za očuvanje pozitivnog razvitka procesa reformi u cilju dobivanja kandidatskog statusa do kraja 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponovili su zahvalnost za kontinuiranu potporu koju je Hrvatska pružila BiH u procesu pridruživanja Europskoj uniji. Istaknuto je da će BiH koristiti iskustva Hrvatske kako bi dobila status kandidata u planiranom roku.

Ivanić i Čović izrazili su zadovoljstvo najavom potpisivanja Sporazuma o europskom partnerstvu s Hrvatskom kojim će se stvoriti pravni okvir i omogućiti da Hrvatska na praktičan način svojim iskustvom pruži potporu BiH u ispunjavanju uvjeta nužnih za napredak ka članstvu u EU. Održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i vlade Hrvatske ocijenili su kao prigodu za razmatranje otvorenih pitanja između dviju zemalja i traženje modela njihova rješavanja.

Plenković je izrazio zadovoljstvo napretkom u BiH i naglasio spremnost vlade Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu europskih integracija. Ponovio je da je strateški interes Hrvatske integracija svih zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju uz ispunjavanje kriterija, poštivanje europskih vrijednosti te uspostavu vladavine prava.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara