Članovi ruskog kulta u jami čekaju svršetak svijeta, četvero djece na -12C stupnjeva

ČLANOVI ruskog kulta sudnjeg dana zabirakidirali su se u jamu u kojoj će čekati svršetak svijeta, javlja CNN. Sektaši, među kojima se nalazi četvero djece, odbijaju izaći iz pećine, a njihov vođa pak prolazi kroz psihičke preglede.

Kult se prozvao "istinskom ruskom pravoslavnom crkvom", a njezin se vođa nalazi u pritvoru po optužbama da je uspostavio organizaciju "čije su aktivnosti povezane s nasiljem nad građanima i poticanjem na odbijanje vršenja njihovih civilnih dužnosti", prenosi ruski Itar-Tass.

29 članova kulta zabarikadiralo se u jamu koju su, čini se, sami iskopali u ruskoj regiji Penza. Jedno od četvero djece staro je svega 18 mjeseci, a temperatura u jami spušta se i ispod -12 stupnjeva Celzijevih.

Članovi odbijaju zahtjeve policije da izađu iz jame ili da oslobode djecu, te prijete da će u slučaju pokušaja nasilnog ulaska policije u jamu počiniti kolektivno samoubojstvo.

Ruski mediji izvješćuju kako članovi kulta vjeruju da će u svibnju iduće godine svijet dočekati svoj svršetak.

Kazneni postupak protiv 43-godišnjeg vođe kulta

Jučer je rusko tužiteljstvo najavilo otvaranje kaznenog postupka protiv oca Pjotora Kuznjecova, 43-godišnjeg vođe kulta koji se nalazi pod nadzorom istražitelja i psihijatara.
 
Nekoliko ruskih pravoslavnih klerika, policijskih časnika i agenata ruskog Ministarstva za hitne situacije nalaze se na mjestu događaja.

Mitropolit Kiril, visoko rangirani dužnosnik Ruske pravoslavne crkve, kazao je kako se možda radi o medicinskom slučaju te o vrlo opasnom fenomenu u religioznom životu Rusije.

Dodao je kako oni što se može vidjeti u Penzi možda predstavlja "vrlo slikovit primjer onoga što se može dogoditi državi i društvu ukoliko društvo bude lišeno pravilne vjerske edukacije".

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara