Čolak traži protukandidata za predsjednika HDZ-a BiH

OBNAŠATELJ dužnosti predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Bariša Čolak pozvao je u petak stranačke kolege da na sutrašnjem 8. Saboru te stranke predlože više kandidata za izbor predsjednika HDZ-a BiH rekavši da bi bio razočaran da on bude jedini kandidat.

Predsjedništvo HDZ-a BiH ranije je najavilo Čolakovu kandidaturu. "Ja ne znam za protukandidate ali bih bio sretan da ih bude", rekao je Čolak na konferenciji za novinare u Mostaru pozivajući stranačke kolege da Sabor bude što demokratičniji. Nije poznato da će se bilo tko prijaviti za protukandidata Čolaku.

Ovogodišnja stranačka konvencija najsnažnije stranke bosanskohercegovačkih Hrvata održava se šest mjeseci poslije općih izbora u državi na kojima je HDZ pobijedio te se nakon dvogodišnje stanke vratio na sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dopredsjednik stranke dr. Dragan Čović koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH ustvrdio je da ne očekuje nikakvih podjela ili udara stranačkih struja na Saboru.

"Neće biti posebno zanimljivo, makar ne u medijskom smislu", odgovorio je Čović na novinarski upit o mogućem napadu desnice unutar HDZ-a na sutrašnjem Saboru.

Na osmi Sabor HDZ-a BiH pozvana su 692 izaslanika koji će moći birati. Glavni tajnik HDZ-a Bosne i Hercegovine Rade Bošnjak objavio je kako je dolazak potvrdilo više gostiju, 150 bosanskohercegovačkih dužnosnika kao i 30 stranaca. Pozvani su svi predstavnici parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Sabor bi trebao prihvatiti i dokument koji bi kao i geslo Sabora "Hrvatska odlučnost za europsku BiH" označio predanost k reformama i putu BiH prema zajednici europskih obitelji. Očekuje se da se strukturalnim reformama u državi riješi i hrvatsko pitanje u BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara