Colin Powell podržao Hillary Clinton: "Trump nije kvalificiran za vođenje države"

Colin Powell podržao Hillary Clinton: "Trump nije kvalificiran za vođenje države"

Foto: FAH

BIVŠI američki državni tajnik u Bushovoj republikanskoj vladi, Colin Powell, izjavio je da će na predsjedničkim izborima glasovati za demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton, objavio je dnevnik Newsday, a prenosi Reuters.

Powell je, navodi Newsday, kazao da Trump nije kvalificiran za vođenje države te da je gotovo svakoga dana na neki način "uvrijedio Ameriku".

Uvrijedio je Latinoamerikance. Uvrijedio je Afroamerikance. Uvrijedio je žene. Uvrijedio je svoju vlastitu stranku. Uvrijedio je naše saveznike diljem svijeta jednog po jednog. Uvrijedio je veterane", kazao je Powell.

Pohvalio je Hillary Clinton i rekao da su demokrati nominirali "prijateljicu" koju poznaje 20 godina. Kazao je da je pametna, sposobna i da je bila dobra državna tajnica.

"Ona je uravnotežena, ima temperament i bez obzira što bilo tko kaže ima izdržljivost... Mislim da je u potpunosti osposobljena služiti kao predsjednica SAD-a", izjavio je Powell, piše Newsday.

Političar koji je zapamćen i kao predsjednik američkog Združenog stožera, podržao je i demokrata Baracka Obamu u njegove dvije uspješne predsjedničke kampanje 2008. i 2012.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara