Ćorić vjeruje da će Divjak ostati u vladi

Ćorić vjeruje da će Divjak ostati u vladi
Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

MINISTAR zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je danas uoči sjednice vladinog užeg kabineta uvjerenje da će većina u saboru odbiti oporbeni zahtjev za opozivom ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i da će ona ostati u vladi.

Na pitanje kakvi su odnosi u vladajućoj koaliciji Ćorić je odgovorio da ne zna i da ne sudjeluje u tim razgovorima jer na koalicijskim sastancima sudjeluje prije svega vrh stranke.

U vezi nastavka suradnje HDZ-a sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, Ćorić je rekao kako je to pitanje za Predsjedništvo HDZ-a, a on će se o tome, bude li pozvan, izjasniti u okviru stranačkih tijela.

Ćorić je rekao kako je sve što se događa u posljednje vrijeme obilježeno klimatskim promjenama.

"Vidjeli ste kakvu je popularnost u zadnjih pola godine opravdano zaslužila ekološka aktivistica Greta Thunberg, vidjeli ste da je i Green Deal kao ključni dokument funkcioniranja Europske komisije u potpunosti zelen. Isto tako i naše politike gospodarenja otpadom i zaštite prirode i energetska strategija Hrvatske - sve su išle u tom smjeru", kaže Ćorić.

"Europa je lider u borbi protiv klimatskih promjena, nažalost neki drugi igrači na svjetskoj sceni nisu na to spremni. To je izazov, imajući na umu da Europa proizvodi tek oko 10 posto ukupne emisije ugljičnog dioksida na svjetskoj razini. Hrvatska predsjedava Vijećem EU-a i  želimo dati primjer ostalima - Europa i Hrvatska kao predsjedateljica", rekao je Ćorić novinarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara