Čović: Ne očekujem probleme u komunikaciji s Milanovićem

Čović: Ne očekujem probleme u komunikaciji s Milanovićem
Foto: EPA

PREDSJEDAVAJUĆI Doma naroda Parlamenta BiH i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako ne očekuje probleme u komunikaciji s novoizabranim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

"Apsolutno ne očekujem probleme u komunikaciji s gospodinom Milanovićem", rekao je Čović u izjavi za medije u Mostaru. 

Na predsjedničkim su izborima HDZ BiH i hrvatski birači iz te zemlje masovno poduprli kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, a Čović ističe kako nije vođena negativna kampanja prema novom predsjedniku.

Kaže da Milanović zna stanje u BiH

"Mi smo što se tiče kampanje ovdje odradili sve najprofesionalnije. Zbog njegovih zasluga nismo ga nigdje povrijedili. Nigdje Zoran Milanović nije spomenut u negativnom kontekstu", istaknuo je. 

Čović je pojasnio kako je Milanović dobro upoznat sa stanjem u Bosni i Hercegovini te da s njim ima dobru komunikaciju od ranije. Čović je odmah nakon objave rezultata predsjedničkih izbora uputio čestitku Milanoviću te je izrazio očekivanje kako će Pantovčak i Banski dvori nastaviti podržavati Hrvate i BiH na njezinom europskom putu.

"Mi očekujemo kontinuitet politike Zagreba prema BiH i Hrvatima. Mislim da će se u tome kontekstu ta komunikacija zadržati s Plenkovićem i Milanovićem u smislu potpore bh. Hrvatima i Bosni i Hercegovini prema euroatlantskim integracijama", dodao je. 

Najavio je skori susret s vodstvom HDZ-a Hrvatske dodajući kako se radi o sestrinskoj stranci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara