Čović: Nećemo obnoviti "Herceg-Bosnu", Tadić: Moglo bi doći do novih tenzija

Foto: AFP

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da njegova stranka neće razgovarati s onima koji danas grubo vrijeđaju stav hrvatskog naroda u BiH, ruše ustavni poredak Federacije BiH, te negiraju odluke Centralne izborne komisije BiH, piše Sarajevo-X.

Nema obnove "Herceg-Bosne"

Rekao je da samovolja SDP-a BiH i njihova svojevrsna "samouprava" odgovara onom nivou hrvatske samouprave od prije 10 godina, prema kojoj se tada djelovalo i tenkovima, dok prema ovoj, kako je rekao, međunarodna zajednica "mudro" šuti. Čović je demantirao da će obnoviti "Herceg- Bosnu", jer Hrvatima, kao najmalobrojnijem narodu u BiH, odgovaraju sistem, ustav i zakoni, bez obzira što nekim odredbama nisu zadovoljni.

"Dok sam ja na čelu HDZ-a BiH i dok ovakav HDZ s ovakvim rukovodstvom ima ovakvu podršku hrvatskog naroda, to se neće dogoditi. Mi ćemo se ponašati isključivo na temelju ustava i zakona", istaknuo je Čović.

Tadić: Situaciju u BiH ne treba bojiti lijepšim bojama

Predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je da bi politički proces u Federaciji BiH, gdje se vlast formira bez sudjelovanja važnih predstavnika hrvatskog naroda i hrvatskih stranaka, mogao proizvesti "neke nove tenzije", i zapitao se kakva bi mogla biti reakcija hrvatskog nacionalnog korpusa.

On je naglasio da situacija u BiH nije jednostavna i, kako je rekao, ne treba je bojiti ljepšim bojama, javlja dopisnik Srne iz Bruxellesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara