Čović otišao slaviti dan Republike Srpske pa objavio: "Stop mržnji"

Čović otišao slaviti dan Republike Srpske pa objavio: "Stop mržnji"
Foto: FAH

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović i čelnik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH pozvao je na zaustavljanje "zlonamjerne i štetne propagande" i govora mržnje aludirajući na napade kojima je izložen nakon što je sudjelovao na obljetnici dana Republike Srpske u Banjoj Luci.

"Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Stop mržnji", napisao je na svom Twitter računu Čović.

Dodao je da je za izgradnju bolje BiH potrebno okrenuti se jedni drugima i graditi "odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja". 

"Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke #EU budućnosti i prosperiteta svih  konstitutivnih naroda", napisao je Čović.

Nije sudjelovao na dodjeli ordena

Brojni bošnjački dužnosnici u BiH i mediji u Sarajevu osudili su Čovićevo sudjelovanje na danu RS-a dovodeći ga i u svezu s dodjelom priznanja ratnom zločincu, pukovniku JNA Slavku Lisici koji je osuđen zbog ratnih zločina na području Šibenika. 

Međutim, Čović s izaslanstvom hrvatskih dužnosnika iz BiH nije nazočio dodjeli ordena, nego samo na svečanoj akademiji povodom Dana RS-a, kao niti na defileu policijskih snaga te svečanom prijamu u vladi Republike Srpske.

Dio medija u Sarajevu objavio je i kako se Čović fotografirao s pukovnikom Slavkom Lisicom iako je on umro 2013., a ispostavilo se kako se zapravo pozdravio s bivšim srpskim članom BiH Predsjedništva Živkom Radišićem. 

Tijekom dana reagirao je i potpredsjednik Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak na napade na njegova stranačkog šefa Čovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara