Čović zadovoljan deblokadom vlasti u BiH

Čović zadovoljan deblokadom vlasti u BiH
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a u toj zemlji Dragan Čović pozdravio je deblokiranje vlasti te postizanje dogovora o imenovanju mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH navodeći kako je ubrzavanje puta u EU i NATO vodeći vanjskopolitički cilj BiH.

"Formiranje vlasti pozitivan je iskorak za BiH. Ubrzavanje EU integracija i NATO puta vodeći je vanjskopolitički cilj koji BiH pruža dugoročnu viziju razvoja", naveo je Čović danas na Twitteru.

Pri tome je pojasnio kako su "suradnja, optimizam i ravnopravnost konstitutivnih naroda put k reformiranoj i snažnoj zajedničkoj domovini".

HDZ će dobiti svoj dio vlasti

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas su Zorana Tegeltiju imenovali kandidatom za predsjedatelja Vijeća ministara BiH čime je otvoren put konačnom rješenju krize vlasti u toj zemlji koja traje još od izbora u listopadu prošle godine.

Ključni prijepor odnosio se na to hoće li Predsjedništvo BiH dostaviti Godišnji nacionalni program (ANP) reformi NATO savezu, na čemu je inzistirala vodeća bošnjačka Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića, a snažno se protivio SNSD Milorada Dodika.

Kompromisno rješenje zasniva se na tome da će taj dokument biti modificiran.

Vodeća hrvatska stranka HDZ BiH trebala bi zajedno s SDA-om i SNSD-om činiti vlast u budućem sazivu Vijeća ministara BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara