Čovjek kaže da je i njegovo vozilo udario Kolindin bus. Policija: On je kriv

Čovjek kaže da je i njegovo vozilo udario Kolindin bus. Policija: On je kriv
Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

JAVIO se još jedan čovjek koji tvrdi da je predsjedničin bus okrznuo njegovo vozilo. 

Naime, vozač iz okolice Kaštela tvrdi da je 7. prosinca kod mjesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio lijevi retrovizor, javlja RTL.

Policija zaključila da je on kriv

Iako je policija napravila zapisnik i zaključila da je vozač teretnog vozila kriv "jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmaknuo u svoju stranu", vozač tvrdi kako se zaustavio na desnoj strani koliko je mogao te da ga je autobus udario u lijevu stranu vozila.

Dodao je da je policija napravila zapisnik nekoliko sati nakon događaja kada ga je pozvala u policijsku postaju nakon što je utvrdila štetu na autobusu štićene kolone.

Tada su mu naplatili kaznu od 650 kuna i rekli da štićena kolona u prometu ne može biti kriva za nesreću, tvrdi.

"Jedan policajac je slikao, drugi razgovarao, dao mi alkotest, napuhao sam 0,0. Rekao mi je da ta štićena kolona ne staje i da ne može ona biti kriva što su oni mene udarili. Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost! Ja pitam, što ću sad, a oni meni kažu da mi slijedi kazna od 3000 do 7000 kn i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem: 'Pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu! Da sam bio, razumio bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to.' To što oni govore da štićena kolona ne mora odgovarati za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno! Mogli smo poginuti ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas, njoj bi se sigurno nešto dogodilo. On mora odgovarati za to, bez obzira što je zaštićena kolona", rekao je za RTL Mate Gavran, sudionik prometne nesreće.

Sve potvrdila policija

Iz MUP-a su potvrdili da je došlo do nesreće, javlja RTL. No oni tvrde da je kriv vozač teretnog vozila i da se ta nesreća ne može usporediti s onom pred Loborom.

"Zaključno vas izvješćujemo da smo provjerili navod koji iznosite i utvrdili da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može biti kriva za prometnu nesreću, već mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno. Iz svega navedenog razvidno je da je do prometne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštovanja prometnih propisa od strane vozača teretnog vozila", odgovorili su iz MUP-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara