Čovjek koji je otkrio aferu Fimi-media: Prijetio mi je ministar Ivan Šuker

Screenshot: HRT

BIVŠI član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović, koji je prvi otkrio tajni sastanak u Vladi na kojem se sugeriralo da se poslovi dodjeljuju tvrtki Fimi-media, kazao je kako mu je prijetio ministar financija Ivan Šuker.

Mihanović je kazao kako je Šuker preko Fine, gdje je kao i u Croatia osiguranju bio predsjednik Nadzornog odbora, u Hrvatsku želio dovesti njemačkog osiguravatelja Talanx i time ugroziti tržišni položaj CO-a, piše HRT. Javna televizija posjeduje i dokument u kojem se nalaže da Fina s Talanxom sklopi posao u kojem bi njemački partner na početku u novoj tvrtki imao 95 posto vlasništva, a Fina samo 5.

"Oni koji pišu ne završe dobro"

Hrvatska tvrtka bi njemačkoj na 30 godina trebala ustupiti šaltere u svojih 166 poslovnica. Nakon sastanka sa Šukerom, Mihanović je svjedočio u Uskoku, a ubrzo su on i bivši predsjednik Uprave CO-a Hrvoje Vojković smijenjeni. Navodno je poslije tog sastanka Šuker rekao da "oni koji pišu nikada ne završe dobro".

"Prilikom izlaska iz sobe prišao mi je ministar Šuker na malen razmak i rekao 'Šuti i ne piši'. Unio mi se u lice i rekao: 'Budi pametan, budi pametan, budi pametan'", kazao je Mihanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara