Čovjeku u Koprivnici operirali zdrav kuk?

Čovjeku u Koprivnici operirali zdrav kuk?
Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL (na fotografiji je koprivnička bolnica)

ČOVJEK iz Hlebina kod Koprivnice optužuje koprivničku bolnicu da su mu operirali zdrav kuk, dok su njega zapravo mučile tegobe u bedrenoj kosti. 

Kako piše Podravski, 76-godišnji Franjo Dolenec iz Hlebina kod Koprivnice već nekoliko godina trpi jake bolove u lijevoj nozi i to, čini se, zbog liječničke pogreške.

Njemu je bila ozlijeđena bedrena kost, a oni mu operirali kuk?

"Prije otprilike sedam godina operirao sam kuk i sve je bilo u redu. No prije tri godine nešto se dogodilo, počela me boljeti noga i ponovno sam otišao u koprivničku bolnicu da bi mi ponovno operirali isti kuk, ali nakon toga bolovi nisu stali. Kad sam otišao na ponovni pregled, ustanovljeno je da mi je ozlijeđena bedrena kost, a da je s kukom sve bilo u redu. Mislim da su mi operirali nešto što nisu trebali", požalio se Dolenec.

Trpi bolove, ne može ni hodati, ni ležati, ni sjediti kao prije. Kaže da je postao invalid

Tvrdi kako mu je nakon operacije noga počela ''skretati'' u lijevu stranu te više ne može hodati, sjediti ni ležati kao prije. Postao je, veli, invalid, i ne može ništa raditi jer mu je noga krivo zarasla, a uz to trpi i bolove.

"Ne odgovara mi dugo biti niti u jednom položaju, sve me žulja i jako teško hodam. Nažalost, nisam mogao doći do nekoga kome bih se požalio, prestar sam i nemam novca da podnesem tužbu, tako da moram trpjeti", rekao je Franjo Dolenec.

"Odustao sam od svega, ali bolovi su ostali"

Spominje kako mu je njegova obiteljska liječnica rekla da se takve stvari događaju, da se noga ponekad nakon operacije može okrenuti, no da je to rizik koji je prihvatio.

"Više ne znam kome da se obratim, već sam zapravo i odustao od toga, ali bolovi su ostali", zaključio je Franjo.

Iz koprivničke Opće bolnice nisu željeli komentirati njegove tvrdnje, nego su kazali kako pacijenti svoje pritužbe i pohvale na ponašanje zdravstvenog osoblja, na liječenje i njegu, kao i na sve drugo što se tiče boravka u toj ustanovi, mogu uputiti na više načina.

Bolnica: Neka se gospodin obrati Upravi

"Gospodin se može obratiti Upravi bolnice, koja će razmotriti pritužbu, a Opća bolnica, sukladno Zakonu o zaštiti podataka, kao i Uredbi o zaštiti osobnih podataka, nikakve osobne podatke ne može i ne želi iznositi u javnost.''

Kako je doznao Podravski, bolnica je u međuvremenu Franu Dolenca ipak pozvala na razgovor kao bi ispitala cijeli slučaj. Uskoro bi se trebao doznati i daljnji razvoj događa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara